Aláírták a CETMOS szolgáltatás újraindítását célzó megállapodást

A CETMOS projekt régiónk kilenc állama - Ausztria, Bulgária, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Magyarország, Románia, Szlovákia és Szlovénia - szellemitulajdon-védelmi, illetve iparjogvédelmi hivatalainak közös szolgáltatása, amelynek előnye, hogy egyetlen központi megrendelés alapján a hatósági védjegylajstromokban professzionálisan elvégzett védjegykutatás eredményéhez juthat hozzá az ügyfél.

Mivel - áttekintve és értékelve az eddigi eredményeket - a résztvevő hivatalok időszerűnek ítélték a 2008-as konzorciumi megállapodás alapján létrehozott közös szolgáltatás kedvezőbb feltételekkel történő modernizálását, ezért 2012. október 25-én, az Európai Szabadalmi Szervezet Igazgatótanácsának őszi ülésén ilyen tartalmú megállapodás írt alá az említett kelet-közép-európai régió kilenc szellemtulajdon-védelmi, illetve iparjogvédelmi hivatalának elnöke.

Az osztrák kezdeményezésre módosított CETMOS projekt a korábbiaknál kényelmesebb és gyorsabb eljárást tesz lehetővé az ügyfelek számára, akik a továbbiakban is igénybe vehetik e kilenc állam védjegyadatbázisainak kutatására irányuló szolgáltatást. A szolgáltatásról bővebb információt ITT talál.

2012/10/31